Lägg potatisen på en plåt/ugnsformmed höga kanter. Ställ in plåten/formen i nedre delen av ugnen. Rör runt potatisarnamed händerna så att all vätska fördelar sig väl
En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Servera tillklyftpotatis eller pasta och sallad. I helgen åt vi en fläskfilégryta som blev söt tack vare mango chutney och stark tack vare srirachasåsen
Ta fram en stor och djup ugnsform. Stek kycklingfärs varsamt i en stekpanna medlitevitlök. Men alla rätter går ju att förfina och i fredags valde Tioåringen att varva största gratängformen mednachochips, kycklingfärs och riven ost
Skär potatiseniskivor. Garnera medtimjankvistar. Skala och skär rotfrukterna iskivor. Lägg skivornai grupper var för sigi en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.