Hela den här dagen har jag hålltpå med ett långkokpå grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Det var längesedan jag lagade den här soppa, trist för den är ju så god. Den ingick i min veckomatsedel när jag pluggade men på den tiden innehöll den varken vitt vin eller grädde som den här lite lyxigare varianten
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
Krydda och låt soppan få ett kort uppkok. Kom ihåg mig. Krydda och låt soppan få ett kort uppkok. Låt soppan koka 15-20 min under lock. Låt soppan koka 15-20 min under lock
Eftersom vårenlåter dröja såfår man värma sig med en purjolökssoppa under tiden man väntar. Men håll till godo, snart är det vår, grillat och uteserveringar, desto trevligare när det väl kommer
Hetta upp lite olivolja i en gryta och svetta potatis, lök och purjo tills den mjuknar något. Låt soppan koka tills potatisen är färdig och mixa med en stavmixer till önskad konsistens och slåpå grädden och låt det koka upp
Löken ska mjukna utan att få färg. När löken mjuknat lägger du i de hackade morötterna och potatisen, fyll sedan upp med vatten så att de täcket grönsakerna
Nu är jag hemma på timmar, jobbar delat och har halva dagen kvar. Tänkte dela med mig av receptet vi lagade efter i torsdags, potatis och purjolökssoppa
Vispa soppan så potatisen blir mindre bitar och rätt slät. Mums denna soppan är ju bara så god. Oftast har man ju ingredienserna hemma också och väldigt snabblagad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.