När kantarellerna börjar bli klara så lägg i vitlökenoch stek tills den börjar ta färg. MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar
Skala lökenoch stek dem hela i smör på medelvärme. Jag valde att steka allt i pannan och var noga med att ösa ordentligt med smör över torsken under stekningen
Och dessutom fick kan sin drömtårta, han har önskat sig en Bilxten Mc Queen-tårtaoch det fick han. För att uppfylla Vincents önskan så beställde vi en Blixten-tårta hos Ica Maxi, eftersom jag själv aldrig skulle kunna få till en Blixtentårta, är ju minst sagt opysslig
Tärna falukorv och skala den gulalöken samt skiva den. Häll över ägg- och mjölksmet till formen. Skär broccolin i mindre buketter och blanda dem tillsammans med pasta och stekt i ugnsformen
Tillsätt vin, timjan ochlager-blad. Skala smålökarna(det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten)
I med svamp, bacon/fläsk ochsmålökoch låt gå ytterligare en timme på låg. Eller rättare sagt, Crock Pot lagade maten medan jag kunde vara ute och leka med barnen
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 kg välsköljd fiskrens 2 gulalökar 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 0,5 purjolök. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gulalökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.