Portionspizzor
Milda.se
Milda.se

Portionspizzor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g Milda Mat & bakmargarin
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 burk passerade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    Förslag till fyllningar:

    lufttorkad skinka (t ex parmaskinka),

    rökt skinka (strimlad eller i tunna skivor),

    salami, bacon, prinskorv, skivade champinjoner, gärna färska, grön sparris, kronärtskockshjärtan,

    cocktailtomater, tomater, skivade, svarta oliver,

    gröna oliver, ananas, räkor, musslor, lök,

    ruccolasallad, mozzarella, riven ost

    Börja med degen: Smula sönder jästen i degbunken.

    Smält Milda i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt det bli fingervarmt (37ºC). Häll blandningen över jästen och rör om så den löser sig.

    Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Strö över mjöl och låt degen jäsa på varm och dragfri plats till dubbel storlek, ca 1 timme. Sätt ugnen på 250ºC.

    Gör under tiden pizza-såsen och förbered fyllningen: Blanda tomatpuré med de passerade tomaterna till såsen, krydda. Ta fram ingredienserna till önskade fyllningar och gör dem klara att lägga på pizzorna när degen är färdigjäst och bottnarna utkavlade.

    Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och dela den i åtta delar. Kavla ut dem tunt, 3-4 mm, till rundlar. Placera dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

    Bred såsen på pizzabottnarna. Lägg på fyllningarna och strö ev över riven ost (behövs inte om mozzarella ingår). Låt gärna var och en göra sin egen pizza med favoritfyllning på! Ruccolasallad och parmaskinka kan med fördel läggas på efter gräddningen.

    Grädda pizzorna 15-20 minuter.

    Pizza ska njutas nygräddad. Servera gärna en stor skål grönsallad till.

    Det går bra att frysa utkavlade, ogräddade pizzabottnar samt pizza-såsen. Tina bottnarna och såsen innan pizzorna fylls och gräddas.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.