Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Antingen som en kolhydratskälla, typ kött med en fräsch sallad och bröd eller som gott tillbehör. Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Tillsätt resten av mjölmixen medan du arbetar samman degen efter jäsningen. Smula jästen, värm vattnet med fettet till 37° och lös upp jästen, använd först bara någon deciliter av degspadet och häll på resten när jästen är löst. Tillsätt sirap, salt och ungefär 12 dl av mixen blandad med bakpulvret. Nagga med brödnagg eller gaffel och låt jäsa under bakduk i 25–30 minuter
Ta upp degen på mjölat bakbord och araneta den ordentligt med händerna. Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta
Lätt att svänga ihop och låta jäsa medan resten av middagen blir färdig. Vitlöksbröd med örtolja. Blanda olja med pressade vitlöksklyftor och torkade örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.