Porterstek
Kristins
Kristins
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Här kommer söndagsmiddagen, samma Porterstek som vi skrev om i torsdagens Metro. Liksom tidigare så är det Michael Krantz som fotat, jag som lagat och recept från Kokaihop.se
  • Porterstek, ca 8 port
  • 1,6 benfri stek, (kan vara av älg eller nöt, innanlår, rostbiff eller fransyska)
  • 1 flaska porter
  • 1.5 dl soja
  • 1.5 dl outspädd svartvinbärssaft eller 3 dl madeira eller portvin
  • 6 pepparkorn
  • 6 krossade enbär
  • t tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök
  • 2 köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 8 dl sky
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 dl kokbar, grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.