Det var ett tag sedan det blev ett inlägg i bloggen. Detta har flera anledningar, dels har jag varit och ätit mig runt Manhattan (en veckas semester), dels har jag behövt laga lite mat utan att tänka på bloggen för att få experimentera
Denna gången bjöd vi på fläskfilé i portersås och hasselbackspotatis. I vår familj är det mycket sås som gäller och portersåsen passade väldigt bra till köttet
porterstek, portersåsen och potatismoset som blev över från lyxiga plankan i fredags. porterstek, portersåsen och potatismoset som blev över från lyxiga plankan i fredags
Förutom att servera bönbullarna på klassiskt vis med kokt potatis, brunsås, vinbärsgelé och smörgåsgurka, så brukar jag ibland servera dem med ugnsstekt potatis och portersås
Till huvudrätt blev det rostbiff på älg, rotfruktkaka, kokta vaxbönor och portersås. Portersåsen ska vara lite salt, men tänk på att balansera smakerna
Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.