4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pakchoi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda nudlaroch sallad i en stor skål. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna
Eftersom jag inte hade så mycket tid till att laga mat så serverade jag den wokade kålen som tillbehör till vanliga snabbnudlar, som fått koka tillsammans med ett par nävar wokgrönsaker
Det är bland annat en kombinaton av fänkål, anis och kummin - och det är precis vad som ingår i Santa Marias Brödkryddor som ni kan hitta i kryddhyllan i nästan alla affärer
Smaka av med peppar och socker. Servera med nykokt ris. Färs,. Pakchoi har jag använt förut men för er som missat det och inte använt det tidigre så rekommenderar jag verkligen att prova
Smaka av den med soya, socker eller mer lime. ½ lime. Ett nytt annolunda recept på "pulled pork", fast denna gång med kryddor ifrån det asiatiska köket
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenoch chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Det kan vara potatis och svampstuvning, pasta och tomatsås med kikärter eller som nyligen då jag tinade två grönkålsknyten jag hade i frysen ochmed den allra godaste löksåsen jag vet - vilken jag till min förskräckelse just inser att jag aldrig bloggat om
Lägg i isbergssalladen och stäng av plattan. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg upp på ett fat och ringla dressingen ovanpå och ev rostade sesamfrön
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
v=wpcom-no-pv". Här bjuder jag på en härlig rätt med mycket smak och lite hetta, nämligen äggnudlar i kokosmjölk toppad med stekt squid, chili, limeoch mynta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.