Ta upp kycklingbitarna och torka dem lätt med hushållspapper, spara marinaden. av med salt. Låt kycklingen marineras ett par timmar, helst över natten, vänd den några gånger
På spanska heter rätten "Polloen Pepitoria", vilket ordagrant betyder "Kyckling i Pepitoria" och just "Pepitoria" är i Spanien ett speciellt tillagningssätt av olika sorters kött
Pajskal med quinoa (originalrecept). Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Gör sirapen först, den kan du sedan förvara i kylen några veckor om inte allt blir uppdrucket och du kan även använda som saft (om du inte vill testa att blanda andra drinkar medden)
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen (karamelliserade mjölken) och fördela ut över cheesecaken, strö över resten av jordnötterna och servera
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.