Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
Versare un filo d’olio in un’ampia padella e adagiare i filetti di pollo. 500g di petto di pollo tagliato a fette. Rosolare i filetti di pollo 2 minuti per lato ad una fiamma media. Versare la crema sul pollo e continuare la cottura per altri 5-6 minuti ( in base allo spessore della carne) rivoltando di tanto in tanto la carne. 5m 500g di petto di pollo tagliato a fette
Polloalla valdostana. Infarinare le fette di pollo. Mettere il pollo infarinato in un’ampia padella con un filo generoso di olio e far rosolare per un paio di minuti a fiamma vivace fino a quando si saranno colorate e avendo cura di rigirare più volte la carne
Så gott, så gott att man nästan suckar. Säkert skulle en italiensk matmor gråta, för så vacker blev den kanske inte som på bilden i den italienska kokboken
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Det var trevligt att byta ut pastan mot gnocchi, det gick hem hos alla i familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.