Idag blir det kvällsmums i form av en glutenfri pizza med olika godsaker på. Botten gjorde jag efter recept från senaste numret av tidningen Glutefri Matglädje, och toppingen blev en smakrik blandning av fikon, päron, mozarella, scamorza och Roquefortost
Blanda päronstrimlorna med den färskpressade citronen. Smula roquefortosten grovt eller tärna den. Lägg päronstrimlorna i stekpannan och låt dem fräsa med en kort stund, ca 1 minut. 100 g roquefortost el annan grönmögelost
Lägg på smulad roquefort och toppa med glögg- och svartvinbärskonfekten. Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad
Minipajer medroquefortIngredienser Pajdeg. 3 st ägg3 dl mjölk1,5 dl riven ost100 g grönmögelost0,5 tsk salt1 krm svartpepparTillagning 1 Hacka smöret och blanda med mjölet till en gryning massa
Jag hade tidigare i veckan planerat att tillaga något av recepten i Matälskarens Bolognesetävling och redan då bestämt mig för att använda ragùn i polentagratängen
Minipajer medroquefortost,. Till varmrätt bjöd vi på ugnsbakad lax med sherrysås och duchessepotatis. att de smakade ännu mer av roquefort så nästa gång dubblerar jag ostmängden
)* Mosa roquefort och blanda i en skål slarvigt med grädden, använd gaffel* Peppra och salta* På en plåt eller i ett ugnsfast fat, lägg en skiva rotselleri, bred på röran och lägg sedan den andra rotselleriskivan ovanpåServera allt tillsammans och njut
Gott med pasta eller ris till och en god sallad. Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme. Lägg en bit aluminiumfolie i varje ficka, så den inte klistrar ihop sig under stekningen, lägg dem i en smord ugnsfast form och ugnstek dem i 190º i mitten på ugn i ca 15-20 minuter, ös med hönsbuljongen under tiden. Under tiden skala, kärna ut och skiva päronen, ta bort folien ur fickan, nu fylls fickan medroquefortost och skivade päron, sätt in filéerna i ugnen igen i ca 5-10 minuter. 200 g roquefortost
Gorgonzola, Roquefort, Stilton. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Minipajer medroquefort. När gästerna kommer eller suget av en drink faller på blanda så stark man vill ha, fyll upp glaset med fruktsoda/sprite/sockerdricka
För att vara en grönmögelost (gjord på komjölk) är den väldigt len och mild i smaken, lite hårdare i konsistensen än tex StAgur, gorgonzola, roquefort mm så den kräver att få stå i rumstemperatur en bra stund före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.