6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Blanda sedan schalottenlöken, yoghurt, persilja, lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Servera med såsen, ris, sallad och lite hackad persilja
Blanda zucchinin medpolentan, äggen och smaksätt med paprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Fortsätt medpolentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Lägg på den andra polentakakan och så häller du över den smälta gheen/smöret
Jag kryddade med dill och salt. Krämig brysselkålssallad. Brysselkålssallad. 3-400 gram brysselkål4msk créme fraiche1 msk majonnäsVårlök eller purjolökHalvera brysselkålen och stek i smör tills dom har fått rejält med färg, salta
Det här är ett recept på vintrig sallad med brysselkål (som har sin högsäsong såhär års. Den varma brysselkålssalladen är god som ensamrätt, som tillbehör till en bit kött eller på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.