Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall
Pokébowl härstammar från Hawaii, med aiatiska influenser. Börja med den marinerade laxen. Vi tog, som du ser, avokado, mango, edamamebönor (soyabönor) samt gurka
Oavsett vilket – här kommer ett recept på en mycket försvenskad PokéBowlmed ugnsstekt lax. Slår man upp dagstidningens helgbilaga så finns det recept på PokéBowl
En skål full med godsaker, den trendiga snabbmaten - pokébowl - finns i en mängd olika varianter. Här är en variant med räkor som jag tycker är väldigt god
Skär avokadon i skivor eller tärna den. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av pokébowlen) samt färsk hackad röd chili
Blanda allt och smaka av med kryddorna. Dela och gröp ur avokadon. Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor samt rom om man gillar det
Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål
cashewnötter (gärna rostade i het panna med lite salt) Pak choi (sauterad hastigt i smör och lite citronsaft, salt, peppar) Rött ris som (jag kokar den med lite koncentrerad grönsaksfond) Blad- eller krispsallad (strimlad) Avokado (skuren i lämpliga bitar
Bygg sedan ihop dina pokébowlsmed ris, lax och grönsaker. Låt laxen tina i kyl eller rumstemperatur, skär sedan upp den i tärningar och blanda med alla ingredienser till marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.