Poké bowl med lax, avokado och mango
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris)
  • 11 msk sesamolja
  • 12 msk japansk soja
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 12 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 1500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
  • 12 salladslökar
  • 10,5 gurka
  • 11 mango
  • 12 avokado
  • 12 dl edamamebönor
  • 11,5 msk rostade vita sesamfrön
  • 13 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris) 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk sriracha (eller mer efter smak) 500 g rå lax (t ex salma eller fröya) 2 salladslökar 0,5 gurka 1 mango 2 avokado 2 dl edamamebönor 1,5 msk rostade vita sesamfrönTvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Ersätt ej edamame med bondbönor. Nog gott nämen cashew till.

Logga in eller Registrera för att kommentera.