Garnera med de pocherade ostronen, äpple, gurka, brödsmulorna och citronzesten. Fräs lök och timjan tillsammans med smör i en kastrull, fräs i någon minut utan att det tar färg
Filea sjötungan till fyra filéer. Banka ut dem lite (t ex med en tung kastrull). Duchessepotatis. Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen
För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Men se du, där håller jag inte med. Men först får ni receptet på hur man gör pocherade ägg. Få igång en virvel i kastrullen med en slev och häll ner ägget försiktigt
Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör. filé av sjötunga. Spritsa medan det är varmt. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.