Piggvarmed kantareller, västerbottensost ochvitvinssåsPortioner. Ta bort huvudet och stjärtfenan på piggvaren, dela fisken mitt i ryggraden och klipp sidorna
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Koka ihop grädden till hälften. Finhacka löken och koka upp vinet med löken. Tillsätt grädden. Sila genom sil och smaka av med salt och red ev av med maizena
Krydda rårakorna med salt och peppar. Knäck vakteläggen hela i en skål och slå över vinägern. Servera varje råraka med ett pocherat vaktelägg, en liten klick rom, finskuren gräslök och gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.