Pluma i ugnen
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 gram pluma
  • 1 MARINAD: 1 klyfta vitlök
  • 11 tsk hackad färsk ingefära
  • 12 tsk ketjap manis söt soja
  • 11 msk rapsolja
  • 11 tsk färsk plockad timjan eller 1 krm torkad
  • 11 tsk hackad färsk plockad rosmarin eller 1 krm torkad
  • 11 tsk hackad färsk salvia eller 1 krm torkad
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 krm salt
  • 12 msk hackad persilja eller 4 kvistar persilja samt färsk timjan, salvia och rosmarin till garnering
  • 1 FÖRSLAG TILLBEHÖR: 4 portioner persiljerotsmos
  • 14 portioner timjan- och rödvinssky
  • 14 portioner grönsallad som sallad med vita bönorLägg bitarna av pluma i en skål. Tillsätt hackad vitlök, ingefära, timjan, soja, rapsolja, svartpeppar, rosmarin och salvia. Blanda runt och ställ övertäckt i kylen att marinera minst några timmar upp till någon dag innan. Vänta med saltet till precis innan tillagning. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn. Ta fram en stektermometer och ställ in den på 68°C. Förbered tillbehör som persiljerotsmos, timjan- och rödvinssky samt sallad. Lägg pluman i en ugnsfast gjutjärnspanna, stekpanna eller annan ugnsform. Salta på pluman. Sätt in en stektermometer i mitten av den tjockaste biten. Tillaga pluman i mitten av ugnen tills köttet är 68°C. Det tar ca 15 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. Ta upp köttet och lägg att vila fem minuter på en skärbräda. Gärna inslaget med lite folie. Gör du timjan- och rödvinssky som jag gjorde så häller du såsen i den form du tillagat pluman i. Rör runt och sila sedan tillbaka såsen i såskastrullen igen. Då får du god smak på såsen från stekskyn. Skär upp bitarna av pluma med en vass kniv tvärs över köttfibrerna samt lägg upp på tallrik eller fat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar samt garnera eventuellt med lite persilja, färsk timjan, rosmarin och salvia vid servering. Servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.