11 tsk
hackad färsk plockad rosmarin eller 1 krm torkad
11 tsk
hackad färsk salvia eller 1 krm torkad
11 krm
svartpeppar
11 krm
salt
12 msk
hackad persilja eller 4 kvistar persilja samt färsk timjan, salvia och rosmarin till garnering
1 FÖRSLAG
TILLBEHÖR: 4 portioner persiljerotsmos
14 portioner
timjan- och rödvinssky
14 portioner
grönsallad som sallad med vita bönorLägg bitarna av pluma i en skål. Tillsätt hackad vitlök, ingefära, timjan, soja, rapsolja, svartpeppar, rosmarin och salvia. Blanda runt och ställ övertäckt i kylen att marinera minst några timmar upp till någon dag innan. Vänta med saltet till precis innan tillagning. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn. Ta fram en stektermometer och ställ in den på 68°C. Förbered tillbehör som persiljerotsmos, timjan- och rödvinssky samt sallad. Lägg pluman i en ugnsfast gjutjärnspanna, stekpanna eller annan ugnsform. Salta på pluman. Sätt in en stektermometer i mitten av den tjockaste biten. Tillaga pluman i mitten av ugnen tills köttet är 68°C. Det tar ca 15 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. Ta upp köttet och lägg att vila fem minuter på en skärbräda. Gärna inslaget med lite folie. Gör du timjan- och rödvinssky som jag gjorde så häller du såsen i den form du tillagat pluman i. Rör runt och sila sedan tillbaka såsen i såskastrullen igen. Då får du god smak på såsen från stekskyn. Skär upp bitarna av pluma med en vass kniv tvärs över köttfibrerna samt lägg upp på tallrik eller fat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar samt garnera eventuellt med lite persilja, färsk timjan, rosmarin och salvia vid servering. Servera med valfria tillbehör.
Tänd grillen och blanda kryddorna till rubben och klappa in det på pluman. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingrediensernatill en dressing
Ställ sedan in dem iugnen på mellersta falsen. Ingredienser. Häll över matlagningsgrädde (jag tycker det alltidblir för torrt annars) peppra lite och ställ in den iugnen jämte kotletterna
När jag var på DUÅ i Umeå och demade våra korvar så fanns det PlumaIberico som är en fjäderformand detalj som sitter på skuldran som är väldigt mör och smakrik så jag köpte med en bit som vigrillade här hemma
Lägg frysta kycklingfiléerimarinaden på kvällen och låt de tina och marinerasi kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de iugnen när man kommer hem från jobbet
Favoritirepris. Den här är grymt god, så har nimissat den får ni åter chansen att prova på den. Servera gärna bröd till som man kan suga upp det sista av såsen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.