Plommonspäckad karré med calvadosflamberade äpplen
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4 personer
  • 1 kg Karré späckad med ca 2dl Katrinplommon
  • Några kvistar färsk rosmarin, repa av bladen (eller använd ca 1msk torkad mortlad)
  • 2 msk Smör att steka i
  • Bindgarn
  • Salt- & vitpeppar från kvarn
  •  
  • Calvadossåsen
  • 3 dl Mörk kalvfond, utspäd från koncentrat
  • 1,5 dl Grädde
  • 2 msk Maizena majsmjöl
  • 3 msk Osötad äppelmos
  • 2 msk Calvados
  • 1 st Rosmarinkvist
  • Salt- & vitpeppar
  •  
  • Puré
  • 6 st Medelstora potatisar
  • 1,5 dl Standardmjölk
  • 25 g Smör
  • Salt- & vitpeppar
  •  
  • Calvadosflamberade äpplen
  • 3 st Äpplen, jag använde Åkerö
  • 2 msk Smör
  • 1 st Kvist med repad rosmarin, dvs enbart bladen, m.a.o ca 10st/blad...
  • 2 msk Calvados
  • Havssalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.