Stek karrén i lite smör och krydda med pepparmixen samt salt, låt dem vila medan du gör purén. Häll av vattnet från blomkålen och lägg den i en mixer med smör samt äpplet, mixa allt sedan slätt och smaka av med salt
Lök, äpple och ingefära gjorde varandra sällskap på skärbrädan och hackades grovt innan de frästes på låg temperatur i lite smör till äpplena var mosiga och löken klassiskt glasig
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.