Skölj och klyfta äpplena. Servera den plommonspäckadefläskkarrénmed grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos
4 900 g fast potatis 1 rödlök 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1 rött äpple salt och peppar 150 g haricots verts 1 romansallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Tvätta och skär äpplena i lagom tunna skivor och stick ner i varje snitt. I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple
Skär upp fläskkarrén i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan. Stick åtta hål här och där i fläskkarrénoch peta in katrinplommonen i hålen
fläskkarré,. Medan karrén gottar sig i ugnen passar du på att göra gräddsåsen. Gnid in karrén med olivolja, plockad timjan (eller torkad), salt och svartpeppar
Ställ alla klyftor på en plåt med bakplåtspapper. Kärna ur äpplenaoch skär dem i klyftor. Personligen föredrar jag mer äppelsmak och river gärna ner ett halvt äpple i currysåsen
Skiva äpplenaoch täck botten på en ugnsform, men spara några skivor till sedan. Häromveckan gjorde jag en extra god ugnsbakad variant med äpple, russin och kanel, med utgångspunkt från ett av Sandras recept för övrigt
Ta ut fläskkarrénoch lägg över i en ugnsform. Broccoli kan du rensa och skära i buketter och lägga i en kastrull med lite vatten i så att det bara är att koka dem några minuter innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.