Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Koka upp mjölken och grädden med citronzest och kanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Bränn av sockret med en brännare tills det får en gyllenbrun färg. Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Dela vaniljstången längs långsidan och skrapa ur fröna, lägg allt (vaniljstång + frön) i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, messmör och hälften av sockret
Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.