) Tror det är något norrländskt att säga plättar, men jag är uppväxt med att pannkaka gör man i ugnen i långpanna, plättar i stekpannan och småplättar i en speciell plättlagg
Stek små plättar/pannkakor i mycket med smör/kokosfett/rapsolja på medelvärme. det enda som är olika att man serverar amerikanska pannkakor med lönnsirap och ryska oladji med smetana
Receptet är för cirka 10-15 pannkakor eller 30-35 plättar. 30-35 plättar. Du behöver. 3 ägg6 dl mjölk2 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt2 msk flytande margarinGör så här
Kesoplättarmed kanel och kardemumma. De kan ätas varma, kalla, med bär och sött eller med mer traditionellt pålägg som ost och skinka som en variant på macka
Här kommer älskade syster-yster med familj äntligen hem till oss och käkar och myser fredagsmys. Så enkla och goda och tillhör mina favoriter när det kommer till lchf plättar numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.