Plättar. Älskar erat babbel men just nu behöver jag snacka med köksfläkten ett tag. Rårördabär. Använd djupfrysta bär + lite socker eller flytande honung
Mat inom citationstecken eftersom jag inte anser att plättar är mat, men vi har ju mängder med rykande färska ägg som vi plockat och fått av Pia och Conny och Diesel gillar inte ägg
Rårördabär, havrekaka och tjinuskisåsHöstig dessert medrårördabär och havrekaka. Garnera slutligen desserten med halverade hallon och björnbär samt grädden som är kvar
-Fördela de rårördabären i mitten och garnera med jordgubbar. När marängen har sugit åt sig av bärsaften och vaniljkrämen blir den så mjuk att den nästan smälter
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Dock smackade de lite mera ägg än kesoplättarna men de var ändå goda de med. Har ni läsare några bra frukostförslag som man skulle kunna testa, och som ni vill bjuda med er utav så lämna gärna en liten kommentar
Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bärenmed. 3 l bär (mogna)
Så gott medrårörda jordgubbarRecept. Gjorde GI plättar till lunch. till 4 personer4 ägg vispas med 1 dl grädde1 msk fiberhuskLåt stå en stundStek i plättlagg eller klicka ut plättar i en stekpanna. 4 ägg vispas med
Servera med sylt, grädde, syrup eller något annat du tycker är gott. De här plättarna är mjölk och äggfria men de blir minst lika goda och frasiga som orginalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.