Måste säga att det här var en av de godarepizzadegarjag har smakat. Grekiskyoghurt och ”själv-jäsande-mjöl” – vilket jag inte ens vet om det finns i Sverige
Tilölsätt honungen, olivoljan och hälften av mjölet. Rundriv bullarna och pudra över mjöl. En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med
Häll över fingervarmt vatten och tillsätt olja, mjöl och socker och arbeta ihop till en deg. Egenpizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 1/2 dl vatten 1/2 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 6 3 1/2 dl iskallt vatten 50 g färsk jäst 2 msk olja 1/2 msk salt 10 dl mjöl extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600g) Lägg till i inköpslistan
Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig för att kunna kavla ut. Tillsätt mjölmixen. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser signågorlunda med varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.