1 svartpeppparSmula
ner jästen i en bunke och tillsätt salt och honung.
1 Häll
över ljummet vatten och rör tills jästen lösts upp ordentligt.
1 Tillsätt
olivolja, vin och till sist mjölet.
1 Arbeta
till en smidig deg som släpper från bunkens kanter.
1 Jäs
i 45 minuter.
1 Dela
degen i fyra bitar, forma till bollar och kavla ut till runda pizzor på mjölat bakbord.
1 Tomatsås:
Finhacka vitlöksklyftorna och fräs dem snabbt i olivolja. De ska inte ta färg.
1 Häll
i de passerade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop några minuter.
1 Smaka
av med lite socker och låt svalna något innan såsen breds ut på pizzorna
1 Margherita:
Bred ut tomatsåsen över pizzorna, lägg på skivor av mozzarella och toppa med färskriven parmesanost.
1 Grädda
mitt i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.
1 Bred
ett jämt lager tomatsås över pizzorna och lägg över mozzarellaskivor.
1 Grädda
mitt i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.
1 Ta
ut pizzorna och toppa med bresaolaskivor, hyvlad parmesan, rucola och färska basilikablad.
1 Avsluta
med att ringla över lite fin olivolja. Gott är också att servera söta körsbärstomater till pizzan.
1 Kavla
ut degen till fyra runda pizzor och lägg på tunna skivor mozzarellaost. Smula över några nypor flingsalt och ringla på lite fin olivolja.
1 Grädda
mitt i ugnen på 250 grader i cirka 10-12 minuter eller tills pizzorna fått fin gyllene färg.
1 Skär
avokadon i fina klyftor och strimla laxen.
1 Ta
ut pizzorna och toppa med avokado och lax. Lägg på en klick turkisk yoghurt och finhackad rödlök.
1 Servera
laxpizzorna med en klyfta lime.
1 Bred
ut ett jämnt lager tomatsås över de utkavlade pizzorna.
1 Lägg
på mozzarellaskivor.
1 Grädda
pizzorna i ugnen på 250 grader i 10 minuter.
1 Skär
tomaterna i skivor och klyftor.
1 Blanda
de skalade räkorna med sweetchilisås.
1 Ta
ut pizzorna och lägg på tomater och räkorna. Smula över fetaosten och lägg på svarta oliver.
1 Grädda
i ytterligare 3-4 minuter i ugnen.
1 Ta
ut pizzorna och toppa med färsk oregano och ringla över lite fin olivolja.
1 Kavla
ut degen till fyra runda, tunna pizzor och bred ut ett jämnt lager tomatsås.
1 Lägg
på bitar av tonfisk och kronärtskockor.
1 Lägg
på mozzarellaskivor och riven parmesan, spara lite parmesanost till serveringen.
1 Grädda
mitt i ugnen på 250 grader i cirka 10-12 minuter.
1 Ta
ut pizzan och lägg på klyftor av ett nykokt ägg på varje pizza. Avsluta med några cocktailkapris, fina spenatblad, lite grovmalen svartpeppar och till sist den sparade parmesanosten.
Jag följde inte receptet slaviskt, men tror det blir bättre som hon gör det. Jag kommer att berätta hur jag gjorde, och längst ned hittar ni både adressen till hennes blogg och receptet
Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Ugnsbakade köttbullar är så mycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. Det är verkligen smidigt värre när man gör större satser så som till exempelvis julbordet eller bara har hittat färs till bra pris, gör köttbullar i mängder och fryser in
Leila Lindholms recept på pizzadeg räddade gårdagens middag. Jag gillar då pizzadegen är tjock. I originalreceptet ska det vara 50 gram jäst men jag tog 25 gram. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.