Pizzabullar med skinka och ost
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 gram färsk jäst
  • 13 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 11 msk olivolja
  • 11 tsk strösocker
  • 12 tsk salt
  • 12 ägg
  • 17-8 dl vetemjöl plus 1 dl till utbakning
  • 1200 gram riven ost
  • 13 dl tomatsås eller ketcup
  • 11 msk pizzakrydda
  • 1200 gram strimlad rökt skinka eller kassler
  • 15 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • 11 tsk oregano att strö över bullarna vid bakning (valfritt)GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl och arbeta ihop så att det blir en smidig deg. Justera ev. med lite mer mjöl. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel - på samma vis som man gör till kanelbullar. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar. Bred på tomatsåsen och sprid ut pizzakrydda, skinka och ost på degen. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakplåtspapper under - gärna i bullformar i papp. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över oregano och riven parmesan. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de har fin färg. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in. Är även goda kalla. Går att värma. Går att frysa in.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.