Riv vitkålen tunt och fint med osthyvel eller mandolin. Kärna ur och skär paprikan i tunna skivor. Lägg ovanstående i en stor skål och häll på resten av ingredienserna
Jag har provat Sara Lees Pizza kit som innehåller pizzadeg ochtomatsås. Vi hade på köttfärs stekt med kryddor, lök och vitlök, färska champinjoner, och majs
Självaste toppingarna får ni ju såklart leka med, och olika såser och ostar, detta är mer ett grundrecept på min pizzadeg, jag lekte like med pesto, champinjoner, lök och mozzarella ost, för det var det jag hade i kylskåpet
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen ochtomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Bre ut tomatsås. Jäste degen, kavlade ut till tallriksttora väldigt tunna rundlar, lade dem på smörpapper med smörpapper mellan, täckte med folie och satte in i frysen
Tomatsås (blanda tomatpuré, chilisås, olivolja, pressad vitlök, salt, peppar och oregano). Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg i ett durkslag, häll över kokande vatten
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg alltsammans i en skål. Koka upp olja, vitvinsvinäger, vatten och kryddorna och låt koka ca 2 min, häll den heta blandningen över vitkålen och dra några tag med svartpepparn över kålen. Låt stå och gotta till sig, hållbar ca 1-2 veckor
Lägg blomkålssmulet i en skål och tillsätt ägget under omrörning rör så att det inte koagulerar, tillsätt hälften av mozzarellan, parmesanen, örterna, de pressade vitlöksklyftorna , salt och peppar
Tomatsås. Lägg degen på mjölat bord och dela i sex lika stora delar. Bred ett tunt lager tomatsås på pizzabottnarna - är det för mycket sås blir de blöta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.