Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
Dinkelmjölspizzamed en botten av dinkelmjöl, vatten, olivolja, blå jäst och lite salt. Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en medblomkålsbotten
Kyckling,. Grillad kyckling på spenatbädd med rödbetor och fetaost. Här bjuder jag på ett nytt kycklingrecept med många smaker som gifter sig bra tillsammans
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen ochtrattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Pizzan toppade jag med tomatsås, stekt kyckling, smörstekta kantareller och ost. Botten blev fastare och mer ”pizza-aktig” än när jag gör botten med bara blomkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.