Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vit pizzamed svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
1 förp mix till en stor pizza 4-500 g passerade tomater med basilika 1 tsk oregano 2 msk olivolja 150 g rökt skinka, strimlad 350 g champinjoner, skivade 1 paprika, skivad ca 3 dl ost, riven
Hade ingen mat med mig till jobbet i dag så jag och Bettan slog till med en Kebabpizza till lunch. Ostarna vi åt var Fransk Brie (god tillsammans med frukt eller till en sallad), Taleggio (mjuk och krämig italiensk kittost) och Bergader blu Rich and creamy (grön- ochblåmögelost som gärna avnjuts tillsammans med en delikatessmarmerad)
Pizzadeg. Lägg på svamp och strö över ost. Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med ett par minuter. Bryn färsen tills den fått färg i en stekpanna med olja
Fördela den rivna osten över bröden följd av salami, svamp och inlagd paprika. Smaksätt de passerade tomaterna med oregano, salt och peppar och bred på brödkakorna
Fan en pizza botten med havregryn och sojamjöl som jag var tvungen att prova. Men jag blev inte helt nöjd med den så kommer helt klart leka vidare på detta recept för den var så lätt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.