Ingredienser 1 paket pizzamix , från Kungsörnen 1,25 dl vatten Fyllning 250 gram räkor stora , med skal, 15-20 st 10 st musslor , - 15 5 st kronärtskockshjärtan , gärna marinerade 100 gram paprika , (olika färger) 6 st champinjoner , färska 1,5 dl tomatsås , kryddad 1 burk(ar) sardeller 8 st svarta oliver 1 tsk örtkrydda , ev 100 gram riven ost , t ex Emmeltaler eller Pizzaost Köp receptet
Toppa pizzanmed färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill. Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat
Servera pizzanmed en god pizzasallad. Vad sägs om hemmagjord pizza kanske. Här är en variant med lite av vad havet har att tillhandahålla - tonfisk och räkor, en superb kombination
Med den här pizzan passar jag också på att tävla om en assistent hos Jennie på Kalasgott. Skala räkorna, och fördela dem, musslor och tomater över pizzan
Gör pizzadegen enligt grundreceptet. Pensla kanten med olja och bred över tomatsåsen. Skala räkorna. 1 paket Kungsörnen Snabb Pizza. 250 gram räkor stora , med skal, 15-20 st. 100 gram riven ost , t ex Emmeltaler eller Pizzaost
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.