11 st
pizzakit med tomatsås 600 g 75 g riven pizzaost 0.5 st röd paprika 0.5 st grön paprika 0.5 st rödlök 50 g champinjoner 100 g gorgonzola 25 g salami färsk basilika Ugn: 225°Rulla ut pizzadegen. Bred på tomatsås och strö över ost.
1 Skiva
paprika, lök och champinjoner och fördela över pizzan.
1 Fördela
gorgonzola över pizzan och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
1 Lägg
på salami, strö över basilikablad och servera direkt.
Dela degen i önskat antal bitar och kavla ut dem till små, tunna pizzabottnar. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft
Klicka på gräddfil och löjrom. Strö över rödlök, gräslök och dill. 1 utkavlad pizzabotten (se separat grundrecept). 11 förp utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri. 1Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. 1Blanda smetana och ost i en bunke och bred på pizzan, spara en kant runtom. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. 1Ta ut pizzanoch låt den svalna ca 5 minuter. 1Skär citronskivorna i små bitar och lägg på pizzan
Smaksätt de passerade tomaterna med oregano, salt och peppar och bred på brödkakorna. Fördela den rivna osten över bröden följd av salami, svamp och inlagd paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.