Pizza med blomkål
suss500
suss500

Pizza med blomkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 min Till
  • 30 min Pizzabotten
  • 1 mediumstort blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk heureka krydda alternativt valfria örter
  • Topping
  • rödlök
  • tomat
  • grön paprika
  • grön sparris

Beskrivning

    Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten
    Portioner: 4
    Spara receptetSkriv ut
    Förberedelser10 min Tillagningstid20 min Totaltid30 min
    Pizzabotten
    1 mediumstort blomkålshuvud
    1 ägg
    1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
    0,5 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1-2 tsk heureka krydda alternativt valfria örter
    Topping
    Pizzasås
    Mozzarella
    Fetaost
    rödlök
    tomat
    grön paprika
    Kalamata oliver
    grön sparris
    Inlagd kronärtskocka
    Efter gräddning, färsk rosmarin
    Instruktioner
    Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl.
    Mikra i 8 minuter, låt svalna.
    I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! (Jag ber min man göra det hehe)
    I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
    Platta ut degen på bakpapper.
    Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
    Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.