Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt. 1Pizzadeg700 g vetemjöl special 50 g jäst 50 g olivolja 400 g vatten. Låt degen stå i kylen i 1 - 3 dygn. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig
Men medostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Tärna kallt smör och blanda den med mjöl och vatten. Smula fetaosten och riv de andra ostarna grovt. Nagga med en gaffel och förgrädda skalet tills den fått en ljusbrun färg, ca
Vispa ihop ingredienserna till ostfyllningen och avsluta med att hälla dem över pajen. Pajdeg150 gram smör3 dl vetemjölen nypa salt (jag hoppade över det efter osten är så salt)Ev 2 msk vattenFyllning3 msk torrostade valnötter400 gram broccoli (ca 1,5 bukett)150 gram blandad grönmögelost, t ex Stilton och Danablu3 ägg2-2,5 dl mjölkSalt & svartpeppar2 dl vällagrad ost (jag hade Svécia 36 månader)Gör så här1. 3. Lägg i ca 1/3 av ädelosten och 1/3 av de rostade valnötterna i botten medan pajdegen fortfarande är varm. Grädda i ugnen i 30-40 minuter på 175 grader. 3 dl vetemjöl. 3 msk torrostade. 3 ägg
Börja med botten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till en jämn botten. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. 3 st Ägg. 3 dl Vispgrädde. 300 g Prosciutto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.