Jag hittade ju ett recept på helt glutenfri och vegetarisk pizza och häromdagen testade jag det. Har en en gjutjärnspanna skulle en kunna steka i ugnen istället, men det har inte jag så gjorde såhär istället (läs orginalreceptet för vidare och mer noggranna instruktiner)
Om du som jag gjorde nu, inte orkar göra egen pizzasås, har både ICA. Pizzan görs på libabröd, ett stort runt orientaliskt bröd som finns vid brödet i de flesta mataffärer
Hemgjord tomatsås (krossade tomater, vitlök, timjan, oregano, salt & peppar). Men inte vilken pizza som helst, en nyttigare variant med en botten baserad på kikärtsmjöl och proteinpulver
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
De heta plåtarna gjorde säkert också sitt till. Efter vårens alla turer med biltvätt, räfsning och fotbollsturnering passade det med lite pizzapå menyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.