frånVästerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Gillar man nubbesallad på kavring, gillar man denna och västerbottensosten ger verkligen pricken över i
Här kommer bilderna och receptet på pizza hawaii som jag gjorde igår tillsammans med pestopizzan. Jag brukar inte tycka om varm frukt så mycket men ananas går bra och den blir jättegod på pizzan =)
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Pizzadeg. Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Pizzadeg4 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 msk olivolja 1,5 dl kallt vatten
Pizzavästerbotten. Tid till att göra en pizzadeg som ska jäsa i flera dygn hade jag inte så jag köpte ett kit som innehåller både en rektangulär pizzadeg och tomatsås
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. 1 sats pizzadeg. 1 sats pizzadeg 5 dl crème fraiche 2 msk vatten 2 rödlökar 1 kruka gräslök 1 citron 200 g löjrom fint havssalt svartpeppar, nymalen dill, färsk
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
utan att egentligen tänka på att receptet heter ”Tunnbröd frånvästerbotten”. Detta är väl ett reseminne om något med tanke på att vi hamnade just i Västerbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.