1 ost,
t ex gruyère1. Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och kör ihop till en deg. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Täck den med plastfolie.2. Skiva lökarna tunt och lägg dem i kallt vatten. Finstrimla fläsket.3. Sätt ugnen på högsta värme och sätt in en plåt.4. Kavla ut 1/4 av degen på mjölat bord och lägg den på bakplåtspapper.5. Bred på creme fraiche men lämna någon cm i kanten. Lägg på lök, skinka och ost. Vik upp kanten runt om.6. Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills de börjar få fin färg. Värm plåten på nytt innan du gräddar nästa.
Vad sägs om pizzapirog. Barnsligt god med massor av ost, skinka och pizza sås. Rulla ut pizzadegarna med bakplåtspappret och häll ut hälften av såsen på halva degen (på långsidan)
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt. 2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper
Här kommer bilderna och receptet på pizza hawaii som jag gjorde igår tillsammans med pestopizzan. Jag brukar inte tycka om varm frukt så mycket men ananas går bra och den blir jättegod på pizzan =)
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.