Pizza bianco med crème fraiche & löjrom
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 11/2 tsk strösocker
  • 11 tsk salt
  • 11/4 dl olivolja
  • 11 1/2 dl ljummet vatten
  • 14 dl vetemjöl
  • 13 dl crème fraiche
  • 1150 g löjrom
  • 11 citronpicklad lök (se recept nedan)
  • 15 kvistar dill, plockade vippor
  • 11 rödlök, tunt skivad
  • 1 pressad saft av 1 citron
  • 1 saltBlanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
  • 1 Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
  • 1 Kavla ut degen till fyra små pizzor.
  • 1 Sätt ugnens grillelement på 225 grader.
  • 1 Förgrädda pizzabottnarna i cirka 8 minuter. Ta ut pizzorna.
  • 1 Stryk ut crème fraichen i ett jämnt lager.
  • 1 Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun.
  • 1 Ta ut pizzorna ur ugnen. Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill.
  • 1 Citronpicklad lök: Marinera den skivade löken i citronsaft i 30 minuter. Smaka av med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.