1 saltBlanda
jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
1 Rör
i mjölet lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
1 Kavla
ut degen till fyra små pizzor.
1 Sätt
ugnens grillelement på 225 grader.
1 Förgrädda
pizzabottnarna i cirka 8 minuter. Ta ut pizzorna.
1 Stryk
ut crème fraichen i ett jämnt lager.
1 Sätt
in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun.
1 Ta
ut pizzorna ur ugnen. Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill.
1 Citronpicklad
lök: Marinera den skivade löken i citronsaft i 30 minuter. Smaka av med salt.
Dela degen i önskat antal bitar och kavla ut dem till små, tunna pizzabottnar. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.