Pizza bianco med blomkål, champinjoner och citron
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.25 pkt jäst
  • 12 dl vatten, fingervarmt
  • 11 tsk salt
  • 11 msk raps- eller olivolja
  • 13 dl vita bönor, kokta
  • 17 dl vetemjöl (ev. lite mer beroende på sort)
  • 1200 g blomkål
  • 1100 g champinjoner
  • 11 st citron
  • 11 tsk tahini
  • 12 dl valfri fraiche ex. havrefraiche
  • 11 tsk timjan
  • 11 dl smakrik ost, riven
  • 1 Salt & svartpeppar
  • 1 Ev. färsk timjan att toppa medSmula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Mixa de kokta vita bönorna och vispa ner i jästvattnet. Rör i mjöl, så att du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Skär champinjoner och blomkål i tumma skivor. Riv citronskal och pressa i saften av halva citronen i en skål. Rör i tahini och fraiche. När pizzadegen jäst klart: Kavla ut på ett bakplåtspapper och bred ut citronkrämen över pizzabotten. Lägg på champinjoner, blomkål, timjan, salt och peppar. Strö över hälften av osten och ställ ini i ugnen tills den fått en fin yta, ca 10 min. Toppa med resterande ost och ev. färsk timjan. Gör vegansk? Använd vegansk ost eller näringsjäst

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.