Det finns mycket goda recept medkantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad medkantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Bred creme fraiche på pizzabottenoch strö över kantarellfräset. Pizzabotten. Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.