Jag älskar hemmagjord pizza och har länge använt mig av ett degrecept från Annas mat. Här kan ni se en filmsnutt med honom där han bakar pizza hemma i sin vedugn
Jag gör extremt god pizza säger dom som har smakat den. Micke har överlåtit pizzabageriet åt mig numera, jag tycker att köket blir mindre mjöligt då så jag har accepterat det fast jag tycker att hans pizzor är lika goda
Pizzadeg. Kavla ut pizzadegen tunt på två plåtar. Pizzadeg. Grädda i ugn, 250 grader varmluft i 10-15 min. Garnera pizzorna med ruccola och rostade pinjenötter Till 2 pizzor. 25 g jäst. 2,5 dl fingervarmt vatten. 2-3 vitlöksklyftor. 2 burkar konserverade körsbärstomater
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. 1 1/2 dl grahamsmjöl. 1 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk salt. 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D. 2 dl Zeta Ricotta. 1 1/2 dl vatten. 2 plommontomater. 125 g
Vanlig pizzakrydda passar också jättebra. Sätt ugnen på 125 grader. 2 fläskfiléer. Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning
2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Koka 2 min. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 1-2 msk små avrunna kapris,. 2 msk hackad persilja. 2 min T
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt. Pizzadeg. Pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 2 dl mjölk. 200 g färska champinjoner eller 1 konservburk. 200 g riven ost
Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. 120 g Färskost. 250 g Färska champinjoner. 200 g Gröna oliver. 2 st Vanliga Tomater. 200 g Grevéost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.