Pitabröden fyllde vi med zucchini, halloumi, grillad paprika (färdigköpt), tomater, och rödlök. I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
Fukta pitabrödmed vatten och pensla dem med olivolja. Doppa bitar av nygrillat pitabröd i hommusen. Servera med färdigköpt hummus eller gör efter eget recept
Salt & peppar & valfria torkade kryddor. Toppa med sallad, paprika och halloumi. Halloumi är en sådan sak som alltid står på den listan, för det är helt omöjligt att hitta i Milano
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Igår gjorde de glutenfria pitabröd, men här blev det, lchf pitabröd istället. Jag har hållt på i många år med den här kosten, har man lärt sig känna igen, om ett recept kan fungerar
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en röra. Hummus blir nästa recept på denna meze special. Supergott, lätt att göa och kan användas till så mycket
⚡ Till denna goda paj serverade jag med lite hummus och favoritdrycken NOA. Riv halloumin (på det grövsta sidan av rivjärnet), skala och hacka löken och rör i det tillsammans med babypenaten och kryddorna i äggstanningen
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.