Piroger med olika sorters fyllning
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • siktat dinkelmjöl
  • 1 smör, i tärningar
  • 1 salt
  • 1 vatten
  • 1 ägg, lätt uppvispat - till pensling
  • 1 ricotta
  • 1 fetaost (valfritt)
  • 1 riven hårdost (valfri sort)
  • 1 spetspaprika
  • 1 rosmarin
  • 1 olivolja
  • 1 citron, skal
  • 1 portabellosvampar
  • 1 vitlök
  • 1 timjan
  • 1 potatis (går utmärkt med kall kokt potatis)
  • 1 salviablad, grovt hackade
  • 1 salt och peppar
  • 1 små tomater
  • 1 färska örter (ex. timjan, salvia, rosmarin eller basilika)
  • 1 citron, saft
  • 1 salsicca korvar
  • 1 ramslök, hackad
  • 1 salladslök, hackad
  • 1 pinjenötter
  • 1 linser eller bönor, färdigkoktaPajdegMixa mjöl, smör och salt i en matberedare tills det blir fina smulor.Tillsätt ägg och vatten och mixa tills det börjar bildas en deg.Kavla ut degen till ½ centimeters tjocklek på ett mjölat bakbord och skär ut rundlar, cirka 10 cm i diameter. Ta hjälp av en tallrik eller något annat runt. Lägg rundlarna på bakplåtspapper och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Du kan stapla dem på varandra, bara du har bakplåtspapper emellan.Lägg ostmassa och valfri fyllning i mitten på en rundel. Vik på hälften och nyp samman kanten.Pensla med uppvispat ägg. Lägg på plåt och baka i ugn 200 grader ca 15-20 minuter tills de har fått fin färg. Servera dem varma eller kalla.OstmassaBlanda samman alla ingredienser i en bunke. Klart.Fyllning till piroger:Rostad paprikaDela paprikan på längden och ta ur kärnorna. Lägg i en ugnsfast form. Hacka rosmarin och strö över.Ringla över olivolja och salta. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Ta ut och skär ner paprikan i mindre bitar. Blanda samman med citronskal och smaka av med salt.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Bakad portabellosvampLägg svampen med undersidan uppåt i en ugnsfast form. Hacka vitlök och timjan och lägg det i svamparna.Salta och ringla rikligt med olivolja över svampen. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Skär ner svampen i mindre bitar. Rör runt och smaka av med salt om det behövs.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Rostad potatisSkär potatisen i skivor och lägg i en ugnsfast form. Gnid in potatisen i olivolja. Salta, peppra och strö över salvia. Rosta potatisen i ugn 200 grader i ca 15 till 20 minuter.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Bakade tomaterDela tomaterna på hälften. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med övriga ingredienser och baka i ugn 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Stekt salsiccaTa ut köttet ur korvskinnen och stek det i stekpanna eller i ugn 200 grader i en ugnsfast form. Låt svalna innan du fyller pirogerna.ToppingsDessa toppings fungerar fint med med alla fyllningar. Dessa kräver ingen tillagning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.