1 färska
örter (ex. timjan, salvia, rosmarin eller basilika)
1 citron,
saft
1 salsicca
korvar
1 ramslök,
hackad
1 salladslök,
hackad
1
pinjenötter
1 linser
eller bönor, färdigkoktaPajdegMixa mjöl, smör och salt i en matberedare tills det blir fina smulor.Tillsätt ägg och vatten och mixa tills det börjar bildas en deg.Kavla ut degen till ½ centimeters tjocklek på ett mjölat bakbord och skär ut rundlar, cirka 10 cm i diameter. Ta hjälp av en tallrik eller något annat runt. Lägg rundlarna på bakplåtspapper och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Du kan stapla dem på varandra, bara du har bakplåtspapper emellan.Lägg ostmassa och valfri fyllning i mitten på en rundel. Vik på hälften och nyp samman kanten.Pensla med uppvispat ägg. Lägg på plåt och baka i ugn 200 grader ca 15-20 minuter tills de har fått fin färg. Servera dem varma eller kalla.OstmassaBlanda samman alla ingredienser i en bunke. Klart.Fyllning till piroger:Rostad paprikaDela paprikan på längden och ta ur kärnorna. Lägg i en ugnsfast form. Hacka rosmarin och strö över.Ringla över olivolja och salta. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Ta ut och skär ner paprikan i mindre bitar. Blanda samman med citronskal och smaka av med salt.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Bakad portabellosvampLägg svampen med undersidan uppåt i en ugnsfast form. Hacka vitlök och timjan och lägg det i svamparna.Salta och ringla rikligt med olivolja över svampen. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Skär ner svampen i mindre bitar. Rör runt och smaka av med salt om det behövs.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Rostad potatisSkär potatisen i skivor och lägg i en ugnsfast form. Gnid in potatisen i olivolja. Salta, peppra och strö över salvia. Rosta potatisen i ugn 200 grader i ca 15 till 20 minuter.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Bakade tomaterDela tomaterna på hälften. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med övriga ingredienser och baka i ugn 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt.Låt svalna innan du fyller pirogerna.Stekt salsiccaTa ut köttet ur korvskinnen och stek det i stekpanna eller i ugn 200 grader i en ugnsfast form. Låt svalna innan du fyller pirogerna.ToppingsDessa toppings fungerar fint med med alla fyllningar. Dessa kräver ingen tillagning.
Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Lägg på fyllning och pensla kanterna med uppvispat ägg. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Fyll med önskad fyllning. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda med jästen. Lägg den frysta laxen tillsammans med salt och socker i en skål med lock
Pajer med samma enkla grundrecept men medolika goda fyllningar är enkelt att förbereda, pajarna går utmärkt att äta antingen varma eller rumstempererade
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Blanda försiktigt runt med händerna. krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite
) Nu har jag äntligen haft lite tid och testat Hus utstickarna, Patchwork cutters bårder mm, Kitchen Craft Marshmallows fondant (som var väldigt god och superlätt att jobba med) och Metallicfärg silver som var väldigt smidig att använda i och med att den är färdigblandad så man bara kan måla direkt på =)
Italienska köttbullarBlanda 500 g nötfärs med 1 tsk salt och 1 krm peppar. OreganokötbullarBlanda 0,5 dl ströbröd med 1 dl vatten och låt svälla i tio minuter. Vitlöksdoftande köttbullarBlanda 500 g nötfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk potatismjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.