Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Grädda långt ner i ugnen 50-55 min. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min
Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten 2-3 min. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
1 msk Arla® Svenskt Smör. Gör så här. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja
Stek biffarna i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 1 ägg 1 riven vitlöksklyfta ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% ½ msk oxfond ½ dl hackad färsk timjan 1 kg potatis 65 g blandad grönsallad
Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche. 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 2 vitlöksklyftor 3 msk chilisås ½ tsk salt Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar 1 tsk soja ½ tsk torkad timjan ½ dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.