Pinnar, snurror & palmiers i smördeg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor (ca 170 g), tinade
  • 11 st ägg, lätt vispat
  • 135 g sardeller, finhackade
  • 10,5 dl parmesan, riven
  • 11 st hårdkokt ägg, finhackat
  • 110 g ansjovis, finhackad
  • 11 msk dill, finhackad
  • 16 st soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 10,5 st vitlöksklyfta, pressad
  • 12 tsk olivolja
  • 11 msk färsk basilika, finhackad
  • 13 msk pecorino, rivenVärm ugnen till 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Mixa ingredienserna till valfri fyllning. Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna. Pinnar
  • Skär smördegen i tunna remsor. Snurra dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Snurror
  • Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills snurrorna är gyllenbruna. Palmiers
  • Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.