pinjenötsbiffarmed aubergine- och chèvrebakelse. Fredagkväll med mat och vin av Håkan Larsson. En av helgkvällarna testade vi ett av recepten med tillhörande vintips
Stek med mycket olja så blir det krispigt och fint. Mosa feta, blanda med yoghurt och en aning honung. bönor, lök, persilja, olja, citronRiv rotsaker, salta (ordentligt) & blanda, Jag gjorde det här 2 dagar i rad först utan ägg och sedan med
Blanda färs, ägg och rosmarin. Pressa i vitlök och flytande honung. Salta och peppra. Blanda väl. Provstek en lite bit färs och smak om kryddningen är bra
Mixa fetaosten med creme fraiche till slät konsistens. Toppa varje bit med snurrad parmaskinka. Mini-saffranssemlor Tjuvstarta semmelsäsongen med de här juliga munsbitarna - varför vänta
Det här är ganska lättsam Medelhavsmat som fungerar fint med bäriga, fruktsyrliga viner. Torka av skivorna med hushållspapper, stek dem nätt mjuka i omgångar i oljan
Jag gillar att göra färsbiffar av olika slag och smak, bäst är de med smaker från Grekland eller Italien, och detta recept kommer garanterat att bli en av favoriterna
Pinjenötsbiffarmed ett glas röttHåkan Larssons bästa vintips Frisk riesling känns gjutet till laxen, och i australisk sådan finns ofta en fin ton av lime, som passar utmärkt till crèmen här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.