En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Färska champinjoner med pressad vitlök, en skvätt olivolja, salt & peppar I ett foliepaket
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full med näring
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.