Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. )Till fyra portionerWallenbergare. Stek biffarna i smör i en stekpanna i några minuter på varje sida
Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme ca 4-5 min på varje sida. Här är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Hem, ta det lugnt och kanske leta upp ett glas vin att sippa på. Gör Wallenbergare, du vet de där milda gräddiga köttfärsbiffarna som smakar som en söndagsmiddag i barndomen
Smält smöret i en kastrull och häll på grädde och smaksätt med kryddorna efter smak. Wallenbergare. Häll på den varma grädden över potatisen och rotfrukterna och vispa med en elvisp till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.