LIte tips påsåser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Gör en laddning och häll upp i en vacker burk och ge bort när du blir bjuden på middag i sommar
Bacon inlindade champinjoner fyllda med krämig vitlöksost. Ev lite rostade pinjenötterpå toppen. Baconlindade champinjoner fyllda med creme bonjour gräslök
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat
Till detta hade jag blomkålsris (från de frysta påsarna jag har gjort, blev precis som vanligt) tomat/mozzarella sallad, pepparrotskräm och kantarellsås (men saften från köttet)
Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite syltpå ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar
Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.