Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta till helgen med att lagaAmirsmat. När jag satt och bläddrade iAmirs kokbok för att välja ut några bra recept jag kunde lagaiveckanvisade det sig att de flesta recept är mest lämpade för att laga en helg, alltså inga vardagsrecept
Omeletten tar inte mycket tid att tillaga färsk en av veckans kvällar om man har ingredienserna hemma, och det blir gott att ta med den i en matlådatillsammans med två skivor gott bröd och några salladsblad
Denna vecka slår vipå ugnen och passar på att laga två rätter i den samtidigt som vi drömmer oss bort mot varmare breddgrader med lite enklare rätter denna vecka
2 kg rostbiff 1 dl grillmarinad Caj P´s grillolja använder jag. 1 dl rödvin 1 msk grillkrydda 1 st lök 1 röd chilipeppar 3 dl rödvinsglögg 5 dl vispgrädde 500 g passerade tomater 5 st morötter finrivna 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st köttbuljongtärning1-2 dl chilisås2-3 msk socker smaka av med grovmald svartpeppar och salt
Lammfärsbiffarna och gröna plättar ska lagas samma dag som de äts eftersom de är godast så, men det blirinte fy skam att värma dem som matlåda eller andra middag heller
BBQ-grilladfläskytterfilé med äppelslaw (Linasmatkasse). Har ju inteskrivit ut veckansmatsedel. Igår vaknade jag med halsont, idag har det blommat ut till en riktigsommarförkylning
Vi kompletterar med en lättlagad värmande tomatsoppa och enkel fiskifolie. Eftermiddagen och kvällen är sedan ledig och mycket av veckans är mat är då färdig
Vi föreslår att man äter fisken när man lagat den första gången. Därför har vi gjort vårt bästa för att integrerasparrisiveckansmaträtter, och hoppas att nigillar det
Vi sätter även på ugnen och lagar en rejäl hel grilladkyckling och passar då också på att tillaga både såsen tillkycklingen samt en hel långpanna med lunchpajer i ugnen
Dessa tre rätter går snabbt att lagatillsammans. Iinlägget om PiMsveckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp matenpå ett bra sätt, mm
Chorizogrytan kan lagassamtidigt och ätas senare, den blir bara godare av att stå ihopsig, och detta är den mat denna vecka som passar bäst som matlåda
Kanske vill man ändå göra lättare luncher under påskhelgen, och då kan man passa på att laga den gula blomkålssoppan nedan en dag till lunch och sedan spara i kylen för att ha som lunchlåda eller tillmiddag under veckan, med färsktinade räkor som tillbehör varje gång
Detta är en rejäl gryta som är lättlagadi och med att man använder grön currypasta. Iinlägget om PiMsveckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp matenpå ett bra sätt, mm
Zuccinisoppa med getost och timjanDe tre rätterna passar bra att lagasamtidigt eftersom det är en hel del ställtidvidspisen då saker ska steka, koka upp och puttra iolika omgångar, då kan man lika gärna röra i flera pannor och grytor (om man inteblir stressad - tänk på att man alltid kan ta en gryta bort från spisen ett tag om man intehinner med att kolla den just då)
Samtliga rätter passar utmärkt att lagapå en gång och blir bara godare av att stå ihopsig några dagar - mer tid över för kvällsmys och aktiviteter som livar upp i mörkret under vinterkvällarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.