Pimpade popcorn
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl majskorn
  • 12 msk matolja, ex. majsolja, solrosolja eller rapsolja (ska tåla hög värme)
  • 11 krm salt eller 1/2 tsk flingsalt
  • 12 msk smör
  • 1 Dillpopcorn: 1 tsk torkad dill
  • 1 BBQ-popcorn med rökt paprikapulver: 1 krm rökt paprikapulver
  • 1 Popcorn med popcornkrydda ex. ostsmak: 1/2 tsk popcornkrydda Nacho cheddarPlocka fram en stor kastrull eller gryta med tättslutande lock. Tillsätt oljan. Mät upp majsgryn och häll i. Skaka runt i oljan. Hetta upp oljan och majskornen under lock tills de börjar poppa. Skaka då och då och håll i locket med en grytvante så att inte locket far upp och popcornen invaderar köket. Sänk värmen till hälften och fortsätt poppa tills inga majskorn poppar längre. Ta av från värmen och vänta någon minut så att inget majskorn poppar när du lyfter locket. Smält smör i sen skål i mikron eller i en kastrull. Vänd runt smör, salt och den kryddning du vill ha. Smaka om det behövs mer kryddning och salt. Häll upp popcornen i en skål. Servera popcornen nypoppade.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.