Jag LOVAR dig att du kommer att älska dessa. Det är ett kladdigt jobb men ack så värt det. Och de flesta, hoppas jag, har en matvåg hemma för det är det bästaste redskapet till bakning
Så här groddar du och odlar dina egna ärtskott. Sprid ut dina ärtor och täck dem med ett nytt tunt lager med jord, det räcker så att de precis täcker ärtorna
De tacochips du köper i affären är visserligen väldigt goda, men de innehåller ofta en hel del onödiga tillsatsämnen och även en del socker och andra smakförstärkare
De här MÅSTE ni prova att göra. Roliga att tillverka, perfekt att ha med i väskan och äta efter träning eller i backen såhär i sportlovstider, och så är de helt underbart goda
Dagens recept blev en blandning av lite allt möjligt kände jag, men det blev mycket gott. Ni som inte tycker om fisk (för det vet jag är några av er som inte gör) så testa äpple- och fetaostpeston till något annat smarrigt
Favorit i repris. Marinera oliverna gärna oliverna en stund innan servering. 2 dl gröna oliver1/2-1 röd rensad chilli (beroende på styrka)1 klyfta vitlök, finhackad1 tsk rosmarinYttre skalet av 1 citron, grovrivetSaften av en 1/2 citron knapptOlivolja 2 dl gröna oliver
Pimpade chips a’la Klas Lindberg, 4 portioner. Efter tips från Maria, en av de Tre tjejerna i köket, förgyller nu Klas Lindberg & Klas Lindbergs podcast ofta mina tunnelbaneresor
Till slut blir det en pimpad variant av canneloni med spenat och ricotta. Det kommer en dag då man stirrar in i sitt kylskåp och tänker att den där förpackningen borde jag verkligen göra slut på, är det inte dags att den får kila vidare och lämna plats åt lite fräschare livsmedel
Ibland är det enklaste gott nog, med bara lite finlir för att det ska bli ännu smarrigare. Här har jag bakat en vanlig enkel sockerkaka i en rund kakform och gjort en glasyr liknande den man har till Silvia-kaka, och resultatet blev väldigt gott, måste jag erkänna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.